Castlelyons Fluffy Sparrow "Fanni"© Luda-Stock, thank you!

ROTU irish sport horse 28,125% SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT, IKÄ 02.02.2016, 4-vuotias SÄKÄKORKEUS 165cm
KASVATTAJA turjake, Castlelyons VÄRI rautiaankimo
OMISTAJA varpu. (VRL-14111) REKISTERINUMERO VH16-209-0080
KOULUTUS kenttäpainotus/ vaA, 140cm, 120cm KOTITALLI Varvun talli
ei vielä saavutuksia

Luonnekuvaus ja taustoja

Pörröistä varpusta kutsumme täällä meillä ihan vain Fanniksi. Tai varpuseksi. Tai ihan mikä vain kuulostaa hyvältä. Ei ole kyllä hevosta nimellä pilattu, sillä sellainen pehmoponi tämä neitokainen on. Luonteeltaan ihanan utelias, eloisa ja äärettömän kiltti. Fanni ravailee jo tarhasta hakiessa iloisesti vastaan. Joskus herkkujen toivossa, joskus taas ihan muuten vain. Se kävelisi vieressä vaikka ilman riimunarua, mutta yleensä me sitä kuitenkin käytetään. Karsinakäyttäytyminen on tällä tamma 10+ ja turhaan sitä koskaan kiinni sitomaan. Pitkät puunaustuokiot ovat parhaita ja varsinkin kumisualla koko hevosen läpikäyminen saa Fannin nukahtamaan ja lörpöttämään alahuultaan. Karsinaan uskaltaa päästää niin lapset kuin vanhuksetkin ja jokaista uutta tuttavuutta Fanni tökkäisee turvallaan ja hörähtää. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että tamma olisi liian lepsu, sillä huonompina päivinä näyttää myös kiukkuisan puolensa ja silloin jalkaa poljetaan maahan aivan tolkuttoman paljon. Peppu osoittaa suoraan karsinan ovelle, mutta hampaita ei koskaan uskalla käyttää. Ei siis mikään liian lauhkea lammas. Ainoa asia mistä Fanni koittaa pitää kiinni kynsin hampain on ruoka-ajat. Jos vähänkään myöhästyy ruoka-ajoista alkaa sellainen pauke ja äänenpito, että yhtään pidempää ei uskalla vitkutella.

Toisten hevosten kanssa Fanni tulee erinomaisesti toimeen, eikä se ole ollenkaan johtajahevosen tyyppiä. Antaa muiden mielummin pomottaa itseään. Eläinlääkärinon myös kaveri, sillä monet kerrat on tullut kenttäkilpailuissa pyörähdettyä ja eläinlääkäriin tullut tustuttua. Kengittäminen sujuu ongelmitta ja tamma saakin ylimääräiset kehut aina kengittäjältä. Peseminen on myös helppoa ja tämä tamma nauttii siitä täysin siemauksin. Kesällä on myös ihana suunnata uimaan Fannin kanssa, sillä ottaa uimisesta kaiken irti. Se onkin ihan mahtava ominaisuus kenttäratsastuksen kannalta, sillä hevosta ei arsita mennä veteen. Myös trailerissa matkustaminen menee, vaikkakin kaverin kanssa pysyisi rauhallisempana. Erittäin helppo ja kiva hevonen siis kyseessä.

Työmotivaatio on Fannilla aivan mahtava. Se lähtee hoitotuokion jälkeen aina innokkaasti töihin ja varusteiden laitto aina merkitsee sille töihin pääsemistä. Tässä on hevonen joka antaa itsestään kyllä kaiken ihan köpöttelytreenejäkin tehtäessä. Fanni on miellyttävä ratsastaa, sillä se kuuntelee apuja hyvin, ei käy kovaksi suusta ja haluaa miellyttää ratsastajaansa. Apujen tulee kuitenkin olla hyvin tarkat ja selkeät, sillä jos Fanni ei ymmärrä apuja, saattaa tamma hätääntyä hieman ja vauhti lisääntyy. Osaavan ratsastajan kanssa tamma tarjoaa kuitenkin hyvin osaavasti erilaisia liikkeitä.

Kouluratsastus on Fannin mielestä ehkä tylsintä, jos sen pitäisi kenttäratsastuksen osa-alueista valita. Suorittaa pyydetyt tehtävät kuitenkin aina huolellisesti, eikä sen ratsastaminen sileällä ole mitenkään haasteellista. Fanni omaa todella mahtavat liikkeet, joissa on joskus jopa hankala istua ja myötäillä mukana, varsinkin lisäyksiä tehdessä. Laukkatehtävät saavat tamman innostumaan, joten tarvitsee paljon pidätteitä niiden aikana. Kyllästyy myös sileällä treenatessa helposti samoihin tehtäviin, joten tarvitsee paljon vaihtelua ja monipuolisuutta. Fannin braavuri on kuitenkin näyttävät lisäykset ja hienot ilmavat laukanvaihdot. Niitä se tykkää esitellä myös esteradoilla, vaikka pitäisi keskittyä aivan johonkin muuhun. Kenttäkilpailuissa kuitenkin huomaa, että kouluratsastuksen kanssa on vielä harjoittelemista, sillä huonoimmat pisteet tulevat kouluosuuksilta. Välillä Fanni voi nimittäin jäädä jopa hieman hitaaksi, jolloin sen työstäminen on hankalaa ja sitä saa tuupata runsaasti eteenpäin, jota on vaikea enää korjata radalla.

Esteratsastus on sitten se toiseksi parhain näistä kolmesta lajista, joita treenaamme. Fanni kuumuu melko paljon esteillä ja siksi olemmekin joutuneet laittamaan hieman kovemmat kuolaimet. Niitä ei kuitenkaan tarvitse onneksi käyttää millään tavalla kovaa, sillä pienikin pidäte tehoaa jo Fanniin. Tamma on myös hyvin herkkä istunnalle, joten kuuntelee sitä hyvin, paitsi innostuessaan, mikä tapahtuu juurikin esteradoilla. Fanni ottaisi mielummin aina yhden askeleen vähemmän jokaiseen väliin, kun että se malttaisi odottaa ja koota laukkaansa. Siksi sen kanssa on kova työ suorittaa esterata läpi, sillä tamma tekee niinkuin hän itse tahtoo. Hyppää kuitenkin hyvällä tekniikalla, jossa on mielyttävä ja helppo pysyä mukana. Fanni on myös siitä erinomainen hevonen, että ei anna ratsastajansa virheitään anteeksi. Jos tie on esteelle huono tai askeleet muuten sekoavat, niin pistää Fanni jarrut pohjaan ja toteaa, että ei me tosta voida hypätä. Myös liika säätäminen ja venkslailu saa tamman hermostumaan. Yhteistyössä Fannin kanssa esteetkin sujuvat hyvin ja tämä neiti venyy myös erinomaisesti pitkienkin esteiden yli.

Maastoesteet ovat sitten tämän tamman mielestä sitä kaikista parasta. Siellä se saa päästellä kovaa, hypätä ja koetella rajojaan. Fanni on hyväkuntoinen hevonen, jonka kanssa erityisesti pitkät laukkaosuuden taittuvat hetkessä. Vettä se rakastaa ylikaiken, ihan kuin joku kultainen noutaja. Sinne se syöksyy yhtään epäröimättä ja alkuaikoina ensimmäisissä kisoissa on käynyt myös niin, että en edes saanut ratsastettua sitä sieltä ulos. Maastoesteillä Fanni on kuitenkin paremmin kuulolla verrattuna rataesteisiin ja hyvä niin. Fanni vaatii ratsastajan vankkaa tukea ja läsnäoloa. Se malttaa odottaa ja kuunnella, sekä luottaa paremmin ratsastajan ratkaisuihin.

Kuvagalleria

Sukuselvitys

i. Warlord
irish sport horse 12,5%, prn, 168cm
ii. Underground Hallucination xx iii. Armani Code xx
iie. Candy xx
ie. Foxvale Khaleesi iei. Snakebite
iee. Suddenly Celtic
e. Castlelyons Katarine
irish sport horse 43,75%, km, 164cm
ei. Peter Pan Lyon eii. Lamborghini
eie. Painview Cantana
ee. Castlelyons Katniss eei. Kingsman
eee. Moonlight Krystal

Kilpailukalenteri

KERJ
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Jokulaji
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

19. lokakuuta 2016 - Fanni - kirjoittanut omistaja

Ulkoasu © M Layouts | Fanni on virtuaalihevonen!
Varvun virtuaalikaviot