Ce's Valkyria "Vila"© Luda-Stock

ROTU hannoverinhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT, IKÄ 20.12.15, 4-vuotias SÄKÄKORKEUS 165cm
KASVATTAJA Domenica Estate VÄRI maksanrautias
OMISTAJA Varpu Kivikko (varpu. VRL-14111) REKISTERINUMERO VH16-011-0431
KOULUTUS estepainotteinen/ heA, 150-160cm KOTITALLI Etsinnässä
ei vielä saavutuksia

Luonnekuvaus ja taustoja

Ce's Valkyria eli Vila saapui Domenica Estatelta omistukseeni syyskuun loppupuolella. Olin etsimässä tasokasta kilpahevosta, jonka kanssa menestys olisi taattu ja pääsisimme kiertämään maailmaa esteratsastuksen huipulla. Ihastuin nuoreen tammaan sen suvun perusteella, sillä sieltä selkeästi kumpuaisi paljon potentiaalia myös tälle nuorukaiselle. Jo koeratsastuksessa huomasin tamman kipakan kisaratsun luonteen ja se oli ratsukoulutettu erinomaisesti nuoreen ikäänsä nähden. Näin hevosessa niin paljon potentiaalia, että jätin tarjouksen ja hyvin pian se siirtyi omistukseeni ja muutimmekin siltä istumalta Ranskaan ystäväni valmennustallille. Minulla oli oma ratsastuskoulubisnes Suomessa, mutta luotin ystävääni, joka alkoi tammaa valmentamaan ja sillä kilpailemaan.

Vila on luonteeltaan tamma isolla T:eellä ja omanarvonsa tunteva. Mikään ilkeä se ei ole, mutta huomauttaa kyllä, jos ei jostain pidä. Vialla on tapana hieman stressaantua uusista asioista, joita voivat olla uudet ihmiset, erilaiset rutiinit tai vaikka tavarat ovat eri paikoilla kuin yleensä. Se hermostuu, mutta kun itse pysyy rauhallisena, niin Vila yleensä huomaa, ettei stressin aiheita oikeasti ole. On siis erittäin tarkka ruoka-ajoista ja ulkoiluajoista. Karsinassaan se jo paukuttelee seiniä, jos ei ole ruoka nenän edessä tasan kello kuusi tai ulkona olla jo seitsemän pintaan. Tajuaa kuitenkin lopettaa ajoissa, jos huomaa ettei saa tahtoaan läpi. Varustaessa Vila käyttäytyy onneksi melko harmittomasti, mitä nyt korvan luimussa irvistelee kun mahavyötä kiristetään. Ei kuitenkaan osoita kiukkuaan ihmistä kohtaan, mikä on erittäin positiivista.

Vila on herkkä ja helppo ratsastaa. Tamma on nöyrä ja miellyttämishaluinen, joten se tarjoaa yleensä juuri sitä mitä siltä pyydetään. Sen bravuurina on myös liikkeiden tarjoaminen, vaikka siltä ei pyydettäisikään mitään tai se ei ymmärrä mitä siltä pyydetään. Tamma liikkuu kehujen voimalla eteenpäin, joten auta armias, jos et ole hieraissut sitä kaulalta tai sanonut sille konkreettisesti "Hyvä!", niin johan loppui yhteistyö ja Vila käy niin itseppäiseksi, että vikuroi vain pyyntöjä vastaan. Kehuksi onneksi riittää juurikin edellä mainitut kosketus kaulalle tai nopea sana. Potentiaalia tosiaan estepuolella ihan isoihin karkeloihin. Vila syttyy esteistä ja imee kivasti itse esteelle. Se yleensä katsoo hyvin ponnistuspaikat ja hyppää vaikka millaisista paikoista. Joskus sitä pitää olla myös hillitsemässä, sillä hyppää jopa yli omien rajojen ja joskus turhan kaukaa. Mielummin sitä saa siis vähän koota esteelle, jotta hypystä tulee tasapainoinen ja kaunis. Käyttää hyvin koko kroppaansa hypätessä. Vila hieman jopa ärsyyntyy pudonneista puomeista ja saattaa pukittaa pienesti alastullessaan pudonneelta esteeltä, vaikka sitä ei koskaan olla rankaistu pudonneista puomeista.

Tamma on muiden hevosten kanssa hyvin sosiaalinen ja todellinen laumaeläin. Se yleensä yrittää ottaa pomon asemaa laumassa, mutta jos siellä on joku vielä pomottavampi yksilö, niin antautuu yleensä vahvempien tahtoon. Tulee yleensä siis toimeen ihan kaikenlaisissa laumoissa. Kulkee traileriin hyvin ja on tottunut matkustaja.

Kuvagalleria

Sukuselvitys

i. Excusemyfrench PB
hannover, tummanruunikko, 170cm
ii. Suprant Whichwitchiswhich
KTK-II
iii. Whischipswitch
ERJ-II
iie. Sol Invictus
ie. Valyria PB
ER-II
iei. Thingol
iee. Anor Londo
ERJ-I
e. Ce's Apella
hannover, rautias, 168cm
ei. Malus Port
eii. Grag Gigolo
eie. Casablanca
ee. Ce's Aelinya
ERJ-I
eei. Wotan Raw
ERJ-II, KERJ-II
eee. Amaya II
ERJ-II, YLA2

eiii. Domspatz oli komea, tummanruunikko hannoverori. Näyttävä ori kilpaili parhaimmillaan 160 cm esteradoilla hyvällä menestyksellä. Ori kantakirjattiin 5-vuotiaana II-palkinnolla. Domspatz kilpaili 13-vuotiaaksi asti ja siirtyi sitten pelkästään siitoskäyttöön, sillä monenlaiset jännevammat alkoivat vaivata oria kymmenennestä ikävuodesta eteenpäin. Luonteeltaan reipas, orimainen ja hieman tulinenkin Domspatz on ollut siitoskäytössä Saksassa sekä Alankomaissa.

eiee. Lisbethia oli ruunikko, hieman kömpelönnäköinen ja -oloinen tamma, jolla oli kuitenkin mahtava luonne. "Betsy" oli luonteeltaan äärimmäisen kiltti ja kaikkien kaveri. Tammalla oli vahva halu miellyttää, niin hoitaessa kuin ratsastaessakin. Hellyttävä tamma toimi koko elämänsä harrasteratsuna jonkin verran esteitä kilpaillen. Betsy onkin kaikin puolin "tavallinen" tamma ja hämmästys oli suuri, kun Betsyn ensimmäisestä varsasta Wotan Rawista (Pennin ei.) tulikin niin hieno - odotukset eivät suinkaan olleet jalostuskäyttöön päätyvässä oriissa. Betsy on sittemmin varsonut myös kaksi tammaa, joista toinen on Wotan Rawin hyvin menestynyt täyssisko.

eeii. Laproigh on upea, musta esteori. Ori on juuri lopettanut kilpauransa ja siirtynyt pelkästään jalostuskäyttöön. Aiemmin Laproigh kilpaili kansainvälisen tason esteradoilla useasti sijoittuen. Rataesteiden lisäksi ori on aikanaan näyttänyt taitojaan myös maastoesteillä ja kenttäratsastuskilpailuissa. Saksassa Laproigh'lla on jo useita jälkeläisiä, ja Saksan lisäksi ori on saanut hiljattain astutusluvat myös Alankomaihin ja Belgiaan. Orilla on jo näyttöä jälkeläistensä laadusta: monet ovat menestyneet estekentillä (hypäten parhaimmillaan 160 cm kansainvälisiä luokkia), ja lisäksi kaksi Laproighin orijälkeläistä on hyväksytty kantakirjaan.

eeee. Isolde on pienikokoinen, kaunis mustanruunikko tamma. Toisin kuin Maijan estepainotteinen isänpuoleinen suku, emä Isolde onkin taitava koulutamma. Isolde on kilpaillut kouluratsastuksessa Intermediaire II-tasolla asti, menestyen kohtalaisesti. Isolden liikkeet ovat erityisen hyvät: lennokkaat, matkaavoittavat ja täydellisen helpot ja mukavat istua. Maija onkin perinyt emänsä liikkeet sekä voimakastahtoisen luonteen. Maija on Isolden ainoa varsa, missään varsinaisessa jalostuskäytössä tamma ei ole ollut.

Kirjoittanut Cee, VRL-01288

Kilpailukalenteri

Esteratsastus (ERJ alaiset)
26.11.2016 - ERJ - Oakhill - 160cm - 2/30
27.11.2016 - ERJ - Oakhill - 160cm - 5/30
30.11.2016 - ERJ - Oakhill - 160cm - 1/30
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Jokulaji
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

19. lokakuuta 2016 - Vila - kirjoittanut omistaja

VarustekaappiVarusteet hankittu: Equestrian PRO, Kivimetsän varuste ja Mestyn Varuste

Ulkoasu © M Layouts | Vila on virtuaalihevonen!
Varvun virtuaalikaviot